Skip to main content

Čedomir Stojković: Vulin je sve proruske agente uzdigao na najvažnija mesta u BIA

Info 08. нов 2023.
2 min čitanja

"Ko ne želi smrt Ukrajini – bezbednosna pretnja za Srbiju"

Zabrana ulaska Iliji Zernovu u zemlju, koju je donela Vlada Srbije, u stvari je zabrana pravosuđu Srbije da procesuiraju huligane Vladimira Putina u našoj zemlji, kaže za Danas Čedomir Stojković, advokat ruskog antiratnog aktiviste Ilije Zernova i predsednik Grupe oktobar.

Iliji Zernovu, ruskom antiratnom aktivisti, nedavno je izrečena mera zabrane ulaska u našu zemlju, kada je, na poziv Tužilaštva, došao da svedoči u krivičnom postupku koji je pokrenuo protiv Miša Vacića, lidera Srpske desnice, i drugih.

Zernov je u januaru precrtao grafi na Novom Beogradu na kom je pisalo „smrt Ukrajini“. Prilikom toga, Zernov je napadnut od strane četvorice muškaraca, među kojima je, prema sopstvenim tvrdnjama, prepoznao Vacića.

Vacić je to kasnije demantovao.

Ko ne želi smrt Ukrajini – bezbednosna pretnja za Srbiju

Naš sagovornik Stojković, kaže da Srbija kao bezbednosnu pretnju vidi svakoga ko ne želi smrt Ukrajini.

„S jedne strane huligani ga prebiju u Srbiji, zbog toga što on ne želi smrt Ukrajini, a sa druge, Srbija mu zabrani ulazak iz istog razloga“, kaže Stojković.

Jednom BIA uvek BIA

Komentarišući ostavku do skora prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, Stojković kaže da je u pitanju opsena.

„To je igrokaz Aleksandra Vučića koji treba da napravi opsenu i dimnu zavesu prema Zapadu da se u Srbiji nešto menja. Ne menja se ništa, sve je isto“, kaže.

Stojković ukazuje da je Vulin „obavio najvažniji zadatak“ koji mu je dodeljen, a to je da je promenio strukturu unutar BIA. Kako objašnjava, Vulin je sve proruske agente uzdigao na najvažnija mesta u ovoj službi.

„Jednom BIA uvek BIA. Vulin, jednom kada je postao direktor BIA, zauvek ostaje bitan faktor u njoj. Sve dok se struktura vlasti ne promeni“, kaže Stojković.

On podseća da su Vulin i Vučić kućni prijatelji koji su odrasli zajedno i posećivali fudbalske utakmice.

„Sve što radi Vulin – radi u dogovoru sa Vučićem“, tvrdi Stojković.

(Marko Čonjagić, Danas / Foto: mc.rs)