Skip to main content

Čapo: Zrenjaninci nemaju vodu, a grad među pet najskupljih u Srbiji

Vojvodina 31. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Kako da Zrenjaninci prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata"

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Dejan Čapo izjavio je da je Zrenjanin, grad u kome je voda za piće zabranjena za upotrebu već 20 godina, istovremeno među pet za život najskupljih gradova u Srbiji.  

“Pozivamo predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata”, naveo je Čapo u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, na te izdatke treba dodati i činjenicu da Zrenjaninci mesečno moraju da izdvoje ozbiljnu svotu novca za kupovinu pijaće vode.

Čapo je kazao da je prosek plata u Zrenjaninu manji i od pokrajinskog i od republičkog proseka, a od beogradskog oko 30.000 dinara pa je u novembru mesecu prosečna zarada iznosila oko 83 hiljade dinara.

Dodao je da se broj stanovnika u Zrenjaninu između dva popisa smanjio za 17.000.

(Autonomija)