Skip to main content

Čanak: Srbija što pre da uvede sankcije Rusiji

Info 17. apr 2022.
< 1 min čitanja

"Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je danas sve proevropske i progresivne političke partije u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

“Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Dodao je da su sve demokratske zemlje Evrope i sveta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu i podsetio da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvek nije povukla taj potez.

Politika ‘dve stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji”, ocenio je Čanak.

Prema njegovim rečima, Srbija što pre mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj “pripada istorijski, kulturološki i politički”.

(Autonomija)