Skip to main content

Britanska pokretna ambasada sutra i prekosutra u Novom Sadu

Info 30. jun 2021.
< 1 min čitanja

Britanska ambasada će 1. i 2. jula u Kulturnoj stanici „Svilara“ u Novom Sadu organizovati svoju treću pokretnu (PopUp), tokom koje će biti realizovano više aktivnosti kojima ta ambasada želi da približi svoj rad Novosađanima.

Planirane aktivnosti u Novom Sadu uključuju promociju programa stipendija Čivning (Chevening) za postdiplomske studije na britanskim univerzitetima, radionicu o baštovanstvu u urbanim uslovima, prikazivanje filma Ser Dejvida Atenboroa o klimatskim promenama, vožnju biciklima, izložbe “UK Influences/Uticaji” i “Britanci u Drugom svetskom ratu u Jugoslaviji” (u saradnji sa Arhivom grada Novog Sada), posetu Koviljsko-petrovaradinskom ritu.

Sutra će biti organizovan razgovor o ženama u nauci i preduzetništvu kao i predstavljanje Čivning stipendija, navodi se u saopštenju za javnost.

Koncept pokretne ambasade je 2016. godine osmislio i pokrenuo jedan švajcarski ambasador, u cilju direktnijeg kontakta sa građanima države u kojoj je službovao, kao i građenja nove vrste bilateralnih odnosa između država.

Britanska ambasada je prethodne pokretne ambasade organizovala u Nišu i Valjevu.

(Autonomija)