Skip to main content

Bravo: predati prigovori građana na regulacione planove Telepa i Limana

Građani 03. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Sada se nadamo da će gradska vlast u ovom slučaju ipak prihvatiti zahteve Novosađanki i Novosađana za više zelenih površina"

Građanski pokret Bravo! saopštio je da su predati prigovori građana na regulacione planove delova Telepa i Limana koji su bili na ranom javnom uvidu.

„Građanski pokret Bravo! proteklih nedelja prikupio je na hiljade prigovora na regulacione planove Telepa, kao i dela Limana, kako bi pomogao građankama i građanima da se izbore s namerom lokalne naprednjačke vlasti da zelene površine pretvori u građevinske zone“, precizirano je.

Svi ovi prigovori, dodaje se, prikupljeni u postupcima ranog javnog uvida, predati su Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na poslednjeg dana uvida 2. aprila.

„Sada se nadamo da će gradska vlast u ovom slučaju ipak prihvatiti zahteve Novosađanki i Novosađana za više zelenih površina“, dodali su.

Poručuju i da se borba za zelene površine u Novom Sadu, u ovom slučaju prvenstveno na Telepu, na kraju Bulevara patrijarha Pavla, kao i na Limanu, kod okretnice na Štrandu, neće završiti samo predajom potpisa.

„Bravo! će i narednih nedelja anketirati Novosađanke i Novosađane o tome šta misle da treba da se uradi sa ovim zelenim površinama, sve kako bi se pružila podrška onima koji žele da ovi prostori budu zelene površine, a ne građevinske zone“, zaključuje se.

(Autonomija, foto: Bravo)