Skip to main content

Brankica Stanković: Odbranili smo stav da Insajder TV bude dostupna svim građanima Srbije

Info 16. dec 2021.
2 min čitanja

Vlasnica i glavna i odgovorna urednica televizije Insajder Brankica Stanković rekla je danas da su osnivanjem te televizije odbranili stav da bi Insajder trebalo da bude dostupan svim građanima Srbije.

„Ispunili smo cilj koji smo sebi postavili još 2016. godine, odlaskom sa televizije B92, da ćemo imati Insajder TV“, navela je Stanković u saopštenju.

Početak emitovanja programa Insajder televizije obeležava sedamnaest godina rada te redakcije, a program simbolično startuje 17. decembra u 18 časova i biće dostupan na oba najveća kablovska distributera.

Kako su najavili, okosnicu programa Insajder TV činiće aktuelno informativni i dokumentarni program koji će gledaocima pružati „više od vesti“, odnosno sadržaje zasnovane na činjenicama, istraživačke i analitičke emisije i priče o stvarnom životu.

„Na samom početku, u petak u 18 časova, gledaoci će imati prilike da vide glavnu aktuelno-informativnu emisiju ‘Marker’ koja se emituje radnim danima od 18 časova. Sledi specijalna emisija ‘Samo nas gledajte’ koja će predstaviti tim ljudi i emisije koje će startovati od samog početka emitovanja“, navodi se u saopštenju.

Istakli su da uređivačka politika Insajdera, koja je ista punih 17 godina – „odgovorno, a ne navijačko novinarstvo“, se ne menja, a iza nje, uz Brankicu Stanković, stoji i stari Insajderov tim koji čine Irena Stević, Senka Vlatković, Jelena Janković, Mina Milanović, Ivana Stojanović…

Prve večeri na programu je i emisija „Slučaj“ koja na ekrane vraća i Jelenu Zorić, a među imenima Insajder televizije nalaze se i Branko Veselinović, Tamara Pupovac, Jugoslav Ćosić koji će raditi „Intervju“, Suzana Trninić „Insajder debatu“, Jovana Gligorijević emisiju „Tabu“ i Igor Karanov zadužen za „Priču o priči“.

Istinite priče iz Urgentnog centra ponedeljkom će donositi „San urgentne noći“ Jovane Uhrin, posle čega slede „Male velike priče“, čiji je urednik Sandra Mandić, a koje su posvećene „doprinosu borbi građana sa slabostima sistema“, kao i emisija Dušana Čavića i Dušana Šaponje poznata kao „Marka žvaka“.

Insajder serijal priprema se, kako su naveli u saopštenju, za januar, a do tada će gledaoci imati prilike da gledaju „Insajder dokument“ koji donosi različite teme koje priprema ekipa istraživačkih novinara.

„Namera Insajder televizije je da donese znanja i saznanja, pa će progam obilovati i najboljim dokumentarnim programima domaćih, regionalnih i svetskih produkcija i televizija. Samo u prva dva meseca biće emitovano više od 30 sati BBC-jevih dokumentaraca, ali će publika imati prilike da upozna i produkcije iz celog sveta“, navode iz Insajdera.

(Beta)