Skip to main content

Branka Katić dobila nagradu “Zoranov brk” na Festivalu “Dani Zorana Radmilovića”

Kultura 19. okt 2022.
< 1 min čitanja

Na Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru izvedena je predstava “Tramvaj zvani želja”, koju je po tekstu Tenesi Vilijamsa režirala Lenka Udovički. Predstavu su producirali Beogradsko dramsko pozorište, BELEF festival i Teatar „Ulises” iz Zagreba. „Zoranov brk“ dobila je Branka Katić.

Stručni žiri festivala u sastavu: dr Miroslav Radonjić (predsednik), Tanja Bošković i dr Duško Ljuština (članovi) odlučio je da „Zoranov brk“ za najboljeg glumca u predstavi bude dodeljen Branki Katić, koja je na okruglom stolu posle predstave kroz osmeh rekla:

„Eh! Ma nek mi izraste i pravi ako treba! Znači mi mnogo. Žao mi je što nije neka komedija u pitanju pa da smo vas nasmejali koliko nas je puta on u životu nasmejao. Nekako bi to bilo fer da tako dobijem ‘brk’. Presrećna sam i dirnuta. Ovo je moja prva pozorišna nagrada u životu tako da je poruka svim glumcima, kolegama: ‘Ne gubite nadu doći će i taj dan!’“

„Hoću da zahvalim kolegama jer bez lepe igre sa njima ne bih ni ja mogla da uradim sve što sam uradila“ rekla je Branka Katić zahvalivši i rediteljki Lenki Udovički sa kojom je bilo divno raditi.

U predstavi igraju: Branka Katić, Vanja Nenadić, Miloš Petrović, Marko Todorović, Nađa Sekulić, Jovo Maksić, Nikola Malbaša, Miloš Lazarov i Bojana Stojković.

(Danas, foto: screenshot)