Skip to main content

Borović: Vlast ima ambiciju da upravlja parapolicijskim snagama

Info 26. apr 2022.
< 1 min čitanja

"Narodne patrole menjaju Belivuka"

Advokat Borivoje Borović ocenio je danas da aktuelna vlast sve vreme ima ambicije da upravlja parapolicijskim snagama, a da Narodne patrole, koje u poslednje vreme vrše „građanska hapšenja“, predstavljaju zamenu za kriminalnu grupu Veljka Belivuka.

„To što rade takozvane Narodne patrole, po mom mišljenju rade u dogovoru s vlastima, i oni predstavljaju neke nove grupe koje treba da zamene kriminalnu grupu Veljka Belivuka“, rekao je Borović za Danas.

On je, komentarišući nedavno „građansko hapšenje“ te grupe čiji je snimak obišao društvene mreže, istakao da u situaciji kada su nekome ugroženi život i bezbednost, a neko vrši krivično delo, prisutni građani mogli da reaguju i izvrše građansko hapšenje.

„Sve ovo što se sada radi, nema veze sa građanskim hapšenjem. To su mladi fašisti, koji imaju jednu jedinu svrhu, da uz odobrenje vlasti, prosto zaplaše narod„, kazao je advokat.

Situacija bi, prema njegovim rečima, mogla da se otme kontroli ukoliko se delovanje takvih grupa hitno ne spreči i dodao da je „siguran da oni to ne rade besplatno, već su motivisani ili nekim poslovima, ili ih tretiraju kao zaposlene“.

„Aktuelna vlast sve vreme ima ambiciju da upravlja nekim parapolicijskim snagama i to je taj manir Srpske radikalne stranke, koja je svojevremeno poslala na front parapolicijske i paravojne snage koje su učinile velike zločine, koje smo mi kao država Srbija skupo platili. Da je ovo normalna država, oni bi bili automatski pohapšeni“, rekao je Borović.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)