Skip to main content

Borislav Novaković o Jeremiću: Ne možeš biti u stranci sve i svja, a u narodu niko i ništa

Vojvodina 18. јул 2023.
< 1 min čitanja

"Simpatije članova partije su na strani Miroslava Aleksića"

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković, koji je u previranjima unutar te opozicione partije stao na stranu Miroslava Aleksića, uputio je reči kritike Vuku Jeremiću.

Miroslav Aleksić smenjen je sa funkcije predsednika Izvršnog odbora, a smenjena su i još dva člana Predsedništva.

Sve ovo se dešava pred unutarstranačke izbore, a iz reda naklonjenog Jeremiću moglo se čuti da je „Aleksićeva struja“ pokušala da izvede puč.

Novaković je na društvenim mrežama podelio svoju izjavu u kojoj navodi da nije reč samo o smeni Aleksića, s obzirom na to da su smenjeni predsednici omladine i pokrajinskog odbora za Kosovo i Metohiju, te da su kooptirana četiri člana Predsedništva.

„Sve to sa jednim jedinim ciljem – da se na usiljen, isforsiran i vrlo ružan način uspostavi nova većina i da se oblikuju uslovi i okolnosti za unutarstranačku trku koja će favorizovati Vuka Jeremića, a koji će staviti u podređen položaj Miroslava Aleksića“, poručio je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Ipak, on je sve to nazvao glupostima, jer su, kako kaže, simpatije članova partije na strani Miroslava Aleksića. Zatim je uputio poruku koju je i sam istakao, a koja se, po svemu sudeći, odnosi na Vuka Jeremića.

„U politici postoji jedno osnovno pravilo, u stranci vrediš onoliko koliko vrediš u narodu. Ne možeš biti sve i svja u stranci, a niko i ništa u narodu“, zaključio je Novaković.

(021, foto: N1)