Skip to main content

Borislav Novaković: Novi načelnik novosadske policije nije deo rešenja nego je deo problema

Info 24. јун 2022.
< 1 min čitanja

"Kako je bilo moguće da prethodni načelnici Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Radonjić napreduje"

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković izjavio je danas da je izbor Gorana Radonjića za v.d. načelnika policijske uprave u tom gradu, kao i poseta „podrške i ohrabrenja“, koju su novosadskoj policiji učinili ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Miloš Vučević, „ostavila ružan i ciničan utisak“.

Novaković je u pisanoj izjavi ocenio da je „ta poseta predstavljala klasičan primer protokolarnog paradiranja i političkog manekenstva“, kao i da novi policijski načelnik „nije deo rešenja nego je deo problema“.

„Podsećam da su na isti način, na početku svog mandata, ‘podršku’ od političara dobili i prethodni načelnici Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić. Njihov mandat je okončan hapšenjem, pritvorom i krivičnim pistupcima. Tako je Novi Sad doživeo javnu blamažu da mu dva zadnja načelnika policije dele pritvorske prostorije sa kriminalcima koje su do juče jurili“, rekao je Novaković.

On je ocenio da su u Novom Sadu, „na tragikomičan način na udaru zakona vodeći policajci i sitni kriminalci, dok potpuno zaštićeni ostaju ključni političari i krupni kriminalci“, kao i da „novi načelnik nije doveden da prekine ovu izopačenu praksu, nego da je nastavi“.

„Goran Radonjić nije deo rešenja nego deo problema, jer je i u mandatu prethodna dva načelnika zauzimao ključna mesta u novosadskoj policiji“, kazao je Novaković.

Dodao je da se postavlja logično pitanje, kako je bilo moguće da Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Radonjić napreduje.

„Odgovor znaju i policajci i kriminalci: upravo je Radonjić u dogovoru sa lokalnom SNS vrhuškom selektirao predmete i određivao šta se ‘radi’, a šta završava u fioci“, rekao je Novaković.

On je istakao da je „izborom novog načelnika otklonjena mogućnost da se procesuira i da sudski epilog dobije bilo koja velika korupcionaška afera aktuelne gradske vlasti“.

(Beta)