Skip to main content

Bogićević: Javno i neopozivo sam povukao kandidaturu

Jugoslavija 26. мар 2021.
< 1 min čitanja

Bogić Bogićević, donedavni kandidat četvorke za gradonačelnika Sarajeva, uputio je javno pismo novoizabranom predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću.

Pismo Bogića Bogićevića prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine predsjedavajući,

nemojte očekivati moje izjašnjenje o današnjem „izboru“ za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno. Prije dva dana javno i NEOPOZIVO povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati.

Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature.

Radi zaustavljanja daljih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. marta NEOPOZIVO povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio. Želim Vam svako dobro u daljem radu.

(Slobodna Bosna)