Skip to main content

BNV: Srpska granična policija zadržala i maltretirala narodnog poslanika Ervina Ibrahimovića

Info 18. окт 2021.
< 1 min čitanja

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) saopštilo je danas da je granična policija Srbije maltretirala i zadržavala na graničnom prelazu Špiljani predsednika Bošnjačke stranke i narodnog poslanika u Skupštini Crne Gore Ervina Ibrahimovića i oštro je osudilo taj postupak.

U saopštenju iz BNV navode da je na istom graničnom prelazu Ibrahimović pre dva meseca na isti način doživeo neprijatnost i ocenili su da se može zaključiti da je taj postupak planiran i da se takvo postupanje više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj.

„Bošnjaci su autohton narod u Sandžaku i imaju jake rodbinske, prijateljske, poslovne i brojne druge veze u ovim pograničnim delovima što iziskuje potrebu za stalnim prelaskom preko tog graničnog prelaza. Bošnjačko nacionalno vijeće je očekivalo od državnih organa, kako Srbije tako i Crne Gore, da donesu mere olakšanog prelaska preko tog graničnog prelaza za građane Sandžaka, a umesto toga dobijaju maltretiranje gospodina Ibrahimovića“, stoji u saopštenju.

Dodaju da će se obratiti institucijama međunarodne zajednice da više pažnje obrate dešavanjima i društveno političkoj situaciji u Sandžaku, u cilju izgradnje društva u kome sloboda izjašnjavanja neće biti razlog maltretiranja.

(Beta)