Skip to main content

Bjelogrlić: Kolege koje odrađuju prljave poslove za vlast su naš najveći poraz

Kultura 06. јан 2022.
< 1 min čitanja

„Vlast će sprovoditi svoju politiku onako kako misli da treba da radi i za to će da snosi odgovornost na izborima, na kojima će biti kažnjena ili nagrađena. Ali naše kolege koje odrađuju prljave poslove za vlast su naš najveći poraz“, rekao je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u intervjuu za NIN.

„Vlast se služi medijskim linčom da s jedne strane ulije strah, a s druge pošalje jasnu poruku svom korpusu ko je zapravo „persona non grata“. Poručivali su mi da napustim zemlju, sada mi se preti zatvorom. Dok pripremam snimanje novog filma, meni se zatvaraju vrata državnih institucija od kojih samo tražim da iznajmim objekte za snimanje. I time kao da mi sa vrha poručuju da treba da se osećam kao stranac u sopstvenoj zemlji“, kaže Dragan Bjelogrlić za NIN.

On smatra da mladi danas beže od gluposti i primitivizma, a da je njegova generacija bežala od rata, haosa i siromaštva.

„Više nisu socijalni razlozi ključni za odlazak iz zemlje. Mladi odlaze jer shvataju da ne mogu više da žive u društvu gde su sistemi vrednosti toliko poremećeni i gde primitivci i neobrazovani glupaci najčešće odlučuju o sudbinama svih, pa i njihovim“, dodaje Bjelogrlić.

(N1, Foto: MC)