Skip to main content

Bivši tužilac za rate zločine izložen pretnjama, ali nije dobio obezbeđenje

Info 23. sep 2021.
< 1 min čitanja

Dugogodišni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da u ovom tretnutku nema obezbeđenje ali da će se zbog pretnji kojima je bio izložen dok je bio u Internoj B klinici Kliničkog centra u Beogradu, konsultovati sa nekim ljudima i videti šta da radi.

Vukčević je za nedeljnik Vreme rekao da su u jednom tabloidu objavljene neistine o tome šta mu se dogodilo u Internoj B klinici gde su u njegovu bolničku sobu ušla trojica muškaraca, takođe pacijenata od kojih mu je jedan pretio.

“Obratio mi se rečima: ‘Ti misliš da mi ne znamo ko si ti‘. Ustao sam i odgovorio mu: ‘Pa, šta ako znate?’ U tom trenutku, druga dvojica su ga povukla iz sobe govoreći mu: ‘Nemoj’, ‘Ajde’… On ih je poslušao i napustili su sobu”, rekao je Vukčević.

Prema rečima Vukčevića, pošto su izašli iz njegove sobe jedan od njih je ljutito prekoravao onog koji mu se obratio, i onda rekao “Duga je noć”, a onda su utihnuli i verovatno ušli u sobu.

Vukčević je od dežurne seste saznao da su ti pacijenti “iz jednog grada u kojem je delovala poznata paravojna formacija, koja je počinila dosta zla za vreme rata u Bosni“, i da su njeni pripadnici uhapšeni i ovde procesuirani, a jedan je umro u zatvoru.

Na pitanje da li ga je kontaktirao neko iz bezbednosnih službi zbog tog slučaja, on je rekao da nije.

“Ne, nije. Ne mislite valjda da će (direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav) Gašić da razgovara sa mnom?”, rekao je Vukčević, navodeći da bi to bilo “normalno i logično da se na tom mestu nalazi neko ko to i zaslužuje”.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)