Skip to main content

Bira se najgradonačelnik Vojvodine

Civili 31. avg 2011.
< 1 min čitanja

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nezavisno društvo novinara Vojvodine počelo je da sprovodi akciju „Izbor najgradonačelnika Vojvodine“, sa ciljem da se promovišu lokalni lideri koji su ostvarili najbolje rezultate i pokazali da imaju viziju, opredeljenost, strast i veštinu za razvoj svoje lokalne samouprave.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je u saradnji sa predstavnicima organizacija civilnog društva, državnih agencije i novinara izradio akcioni plan za dodelu ove nagrade, koji definiše merljive i proverljive kriterijume za izbor najboljeg gradonačelnika Vojvodine.

Akcioni plan sadrži i upitnik, koji je prosleđen na adrese svih predsednika opština i gradonačelnika Vojvodine.

Upitnik, na koji će predsednici opština i gradova odgovarati do 30. septembra, sadrži 57 pitanja iz 10 oblasti, kao što su pitanja vezana za lokalni budžet, za infrastrukturu, sprovođenje javnih nabavki, investicije, zaštitu životne sredine i druge oblasti.

Komisija sastavljena od predstavnika organizacija civilnog društva i javnih ličnosti analiziraće odgovore koji budu pristigli i, kroz transparentan proces, odabrati pet kandidata za uži izbor, a potom i najgradonačelnika Vojvodine, kojem će nagrada biti svečano dodeljena do kraja godine.

Upitnik koji će ispunjavati gradonačelnici Vojvodine nalazi se OVDE.

(NDNV)