Skip to main content

Biljana Lukić: Troše energiju na kandidata, Vučić predsedničke izbore ne sme da izgubi

Info 26. јан 2022.
2 min čitanja

Novinarka Biljana Lukić ocenila je u Novom danu TV N1 da opozicija bespotrebno troši energiju na rasprave o predsedničkom kandidatu, jer su predsednički izbori za Aleksandra Vučića „pitanje života i smrti“. Vučić će, prema njenim rečima, prestati da bude apsolutni gospodar ako parlamentarni i beogradski izbori okrnje njegovu realnu snagu koja, kako je rekla, leži u njegovim botovima u parlamentu.

Lukić je rekla da svađe opozicionih političara oko predsedničkog kandidata ignoriše, jer kako je istakla, ne doprinose apsolutno ničemu.

„U ovoj situaciji ovakve autokratije, Vučić predsedničke izbore ne sme da izgubi, to je za njega pitanje života i smrti, tako da trošenje energije na to da tu možemo da se borimo nema previše smisla, on će sigurno to dobiti jer je to važnije od svega ostalog“, ocenila je gošća Novog dana.

Istina je, kako je dodala, da niko od „Vučićevih satelita“ nije najavio kandidaturu za predsednika, ali je mišljenja da to nije zato što se Vučić boji da će izgubiti izbore, već zato što kod njega postoje psihološki razlozi zbog kojih ne želi da izgubi nijedan poen.

„Predsednička funkcija je prilično protokolarna stvar i Vučić će prestati da bude apsolutni gospodar ako parlamentarni i beogradski izbori okrnje njegovu realnu snagu, koja leži u njegovim botovima u parlamentu“, poručila je Lukić.

Istakla je da je po tom pitanju optimista, i da vidi „fenomenalan rezultat“ opozicije i u Beogradu i u Srbiji. Ljudima je, kako je navela, dogorelo do nokata i stoga računa da je „Beograd već oslobođen“.

Komentarišući informacije o pripremi atentata na predsednika Vučića, Lukić je rekla da politička ubistva nisu stvar za sprdanje, ali da je toliko puta u javnosti bio najavljivan atentat na Vučića, i da je toliko puta vikano „vuk, vuk, vuk“, da više nije sigurna da ni one „stare gospođe koje vole Vučića više nego svog sina mogu da se zabrinu još jednom“.

(tekst i foto: N1)