Skip to main content

Bežinarević: Pravosuđe se navodno čini pravednijim, dok se prebijaju aktivisti

Građani 19. јан 2023.
< 1 min čitanja

Kopredsednik pokreta #1od5miliona Martin Bežinarević izjavio je danas da je, godinu dana nakon održavanja referenduma za izmenu dela Ustava o pravosuđu, Vlada Srbije dostavila Narodnoj skupštini set zakona za tu izmenu, a da se, dok se reformama pravosuđe u Srbiji čini „pravednijim“, u isto vreme prebijaju aktivista u Novom Sadu, Loznici, Beogradu, Majdanpeku i na Staroj planini.

Bežinarević, koji je i odbornik u Skupštini opštine Majdanpek, je u pisanoj izjavi naveo da „paradoksalnost cele ove priče pljuje u lice svim građanima Srbije“.

„Pravosuđe postaje ‘pravednije’ tako što samo ja imam šest postupka pred raznim sudovima, dok moje kolege iz pokreta #1od5miliona imaju ukupno preko 20. Sve to zbog političkog delovanja. Ne može Vlada sastavljena od Miloševićevih naslednika i preletača Demokratske stranke da donese ništa pravedno po narod Srbije“, rekao je Bežinarević.

On je naveo da „ne postoji izmena Ustava ili zakona koji može u Srbiji da donese pravdu i pravednost“, kao i da „nama nije potrebna izmena bilo kakvih zakona, Ustava ili propisa – već suštinska promena sistema“.

(tekst i arhivska foto: Beta)