Skip to main content

Beograd Prajd: Nedopustive izjave ministra Malog o seksualnoj orijentaciji

Građani 30. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Definitivno potvrđuje da ima potpuno iskrivljen sistem vrednosti"

Organizacija „Beograd Prajd“ ocenila je danas da je nedopustivo to što je ministar finansija Siniša Mali na svojim društvenim mrežama izjavio da je „najgora laž“ koju je čuo o sebi – vezana za njegovu seksualnu orijentaciju, odnosno da je homoseksualac.

„Nedopustivo je da nosilac javne funkcije, ministar Siniša Mali, na svojim društvenim mrežama insinuira da je biti gej nešto loše, time što govori da je ‘najgori’ trač o njemu taj o njegovoj seksualnoj orijentaciji“, napisala je organizacija Beograd Prajd na društvenoj mreži Iks (X).

Ministar finansija Siniša Mali objavio je nekoliko dana ranije na svom Tik Toku snimak u kojem odgovara na kratka pitanja, a na pitanje koja je najgora laž koju je čuo o sebi, rekao je – „Najgora laž? Da sam gej“.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da je Siniša Mali, nakon te izjave, „idealan za predsednika naprednjačke Vlade“.

„Čovek koji je optuživan za 24 stana u Bugarskoj, nasilje u porodici, lažni doktorat i brojne finansijske malverzacije kaže da je najveća laž koju je čuo o sebi – da je gej. Ne znam da li time potvrđuje da je sve ostalo istina, ali definitivno potvrđuje da ima potpuno iskrivljen sistem vrednosti“, napisao je Grbović na Iksu.

(Beta)