Skip to main content

Bečej: Opština prodaje zemljište

Lokalne samouprave 30. maj 2021.
< 1 min čitanja

Od planirane prodaje građevinskog zemljišta i nekretnina u javnoj svojini opštine Bečej – reč je pre svega o parcelama na obali Tise (potez nekadašnjeg hipodroma) i o objektima i zemljištu koje koristi Javno preduzeće Komunalac – lokalna samouprava bi uskoro trebalo da naplati više od 100 miliona dinara, čak i ako se zemljište i nekretnine prodaju po početnoj ceni.

Za tu ili višu cenu bi opština Bečej prodala više od 8 hektara zemljišta. Prodaja zemljišta i nekretnina u javnoj svojini opštine Bečej trebalo bi da bude omogućena 31. maja na sednici Skupštine opštine Bečej.

Na sednici bečejskog parlamenta, ukoliko odbornici izglasaju, planirano je pokretanje nekoliko postupaka otuđenja gradskog građevinskog zemljišta i nekretnina iz javne svojine opštine Bečej.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić u martu 2021. godine potvrdio je saznanja novinara da se sa predstavnicima grupacije „Arthur Bergmann“, koja je krajem 2019. godine osnovala i ćerka firmu u Beogradu, razgovara o prodaji 10 hektara zemljišta na obali Tise.

Taj plac je po planskim dokumentima opštine Bečej predviđen za izgradnju banjskog kompleksa.

(Bečejski mozaik, foto: A.Đ)