Skip to main content

Batut: Na biračkim mestima nošenje maske individualna odluka

Info 02. apr 2022.
< 1 min čitanja

Nacionalni institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” preporučio je biračkim odborima uoči glasanja na izborima 3. aprila primenu preventivnih epidemioloških mera.

Preporučio je dezinfekciju i provetravanje prostora, dok će nošenje zaštitnih maski biti individualna odluka članova odbora i birača.

Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se glasati, primenu dezinfekcionih mera – dezinfekciju i higijenu ruku, a kad su u pitanju maske, odluka je individualna, rekla je za Radio-televiziju Srbije direktorka Batuta Verica Jovanović.

Ona je naglasila da se maske uvek preporučuju, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća jer štiti onog ko je oboleo i sve druge.

Objašnjavajući princip plasanja u domovima za stare, Jovanović je istakla da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili i članovi timova moraće da poštuju ta pravila i da nose maske, što je obaveza i zaposlenih.

“Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati”, rekla je Jovanović.

(RTS)