Skip to main content

Baljak: Vučićeva piramida vlasti izgrađena na zastrašivanju i ucenama

Građani 19. apr 2021.
< 1 min čitanja

Reditelj Janko Baljak ocenio je da su “najrazličitiji oblici nasilja priroda ovog režima”, napominjući: “zar Vućićeva piramida vlasti nije izgrađena na zastrašivanju, ucenama i proizvodnji straha?”.

„Postali smo društvo u kome su moralne vrednosti izokrenute pa je Srbija sigurna kuća na sve vrste nasilnika“, rekao je Baljak za list Danas.

On je rekao da ukidanje presude optuženima za nasilje nad Borkom Stefanovićem i njegovim stranačkim kolegama, „nije obična abolicije nasilnika već ruganje svima nama koji smo na tim protestima aktivno učestvovali“.

„Nije dovoljno da nasilje ostane nekažnjeno. Režim uvek ide korak dalje, potrebno je poniziti sve ljude koje su ‘krvave košulje’ uznemirile i narugati se svoj onoj pokretnoj energiji koja se pre dve godine kotrljala ulicama srpskih gradova. To je ujedno i poruka za neke dubuće protestante o uzaludnosti svake pobune“, rekao je Baljak.

Ali, kako je naglasio, „ako ćutimo na sigurne kuće za nasilnike, samo pokazujemo koliko se za samo dve godine snizio prag tolerancije na očigledno nasilje. Onda ne čudi što ohrabreni nasilnici nastavljaju da mašu štanglama“.

Prema rečima reditelja, vlast je ljudima ogadila bavljenje politikom – „učinili su svojim nepočinstvima da je sramota biti političko biće“.

„Zato politiku treba u velikom stilu vratiti tamo gde joj je mesto na ulice i trgove. Ako je ekologija nešto što trenutno najbolje ujedinjuje građanski bunt onda samo hrabro napred. A Ana Brnabić neka nastavi da izigrava Mariju Antoanetu“, poručio je Baljak.

(Beta, Foto: N1)