Skip to main content

APV pokrenuo postupak za poništavanje dozvole za gradnju garaže kod Skupštine Vojvodine

Info 15. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Ovo je događaj bez presedana u istoriji Novog Sada i ne sme proći nekažnjen"

Akcija progresivne Vojvodine pokrenula je postupak za poništavanje kako kažu, „nelegalno izdate dozvole za gradnju garaže Banovina“, kod Skupštine Vojvodine u Novom Sadu.

Na osnovu dokumentacije do koje su došli i koju su izneli u javnost, jasno je dodaju, da se podzemna garaža kod Banovine gradi nelegalno.

„Dozvolu za gradnju je, u suprotnosti s odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, izdala Uprava za urbanizam Grada Novog Sada i tako dopustila divlju gradnju koja je i dovela do rušenja kompleksa Banovine. Ovo je događaj bez presedana u istoriji Novog Sada i ne sme proći nekažnjeno“, saopštavaju iz APV.

Zato je njihov pravni tim pokrenuo pravni mehanizam za ponavljanje postupka i poništavanje nelegalno izdate građevinske dozvole i predložio hitno donošenje rešenja o obustavljanju svih radova na izgradnji garaže do okončanja postupka.

„Nakon toga su nadležni organi, po službenoj dužnosti, dužni da obaveste javnog tužioca radi eventualnog pokretanja krivičnog postupka protiv počinilaca u Upravi za urbanizam Grada Novog Sada“, ističu iz APV.

(Danas, foto: Autonomija)