Skip to main content

APV podržala radnike RTV-a

Info 21. jun 2022.
< 1 min čitanja

"Ponižavajuća situacija u kojoj se našao pokrajinski javni servis nije nastala slučajno"

Akcija progresivne Vojvodine (APV) izrazila je podršku zaposlenima Radio-televizije Vojvodine (RTV) i njihovim zahtevima da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) razreši sve članove Upravnog odbora pokrajinskog javnog servisa zbog neaktivnosti, jer nisu ispunili svoju zakonsku dužnost da blagovremeno imenuju vršioca dužnosti generalnog direktora RTV-a i raspišu konkurs za izbor generalnog direktora.

“Njihova je odgovornost što je RTV već 11 meseci bez rukovodstva, još od 7. jula 2021. godine, kad je prethodnom direktoru, Miodragu Koprivici, istekao mandat. Aktuelni Upravni odbor konstituisan je odmah nakon toga, 19. jula 2021. Podržavamo i najavljivani protest zaposlenih ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni”, navodi se u saopštenju APV.

Ta stranka istakla je da ponižavajuća situacija u kojoj se našao pokrajinski javni servis nije nastala slučajno, već da je u pitanju “tendenciozna namera da se uruši i unizi ova vojvođanska institucija… da bi s njom nestao i deo kulturnog identiteta Vojvodine i njene autonomije”.

Akcija progresivne Vojvodine podsetila je da je  je akcijom u novembru 2021. godine već ukazivala na problem devastiranja RTV-a od strane vladajuće Srpske napredne stranke.

“Pored toga što već 11 meseci nema svoje rukovodstvo, RTV posluje s nagomilanim dugovanjima iz prethodnih godina, bez adekvatnog budžeta i osnovnih uslova za emitovanje programa, dok se istovremeno privatnim režimskim televizijskim stanicama otpisuju dugovi i preusmeravaju milionska sredstva iz džepa svih građana Srbije preko različitih državnih projekata”, ukazala je APV.

(Autonomija)