Skip to main content

APV: Novi Sad ponovo poplavljen nakon rekonstrukcije kritičnih saobraćajnica

Vojvodina 18. maj 2023.
< 1 min čitanja

"Neverovatno je s koliko se bahatosti garnitura na vlasti odnosi prema novcu građana Novog Sada"

Organizacija Akcija progresivne Vojvodine (APV) postavila je danas pitanje gradskim vlastima kako je moguće da je Novi Sad ponovo poplavljen nakon obilne kiše, iako su ključne gradske saobraćajnice rekonstruisane, a gradski čelnici garantovali da to znači da neće biti poplava u tim delovima grada.

APV je u saopštenju za javnost podsetila da su uložena velika sredstva od grada i republike u rekonstrukciju dva podvožnjaka u Partizanskoj i Temerinskoj ulici, kao i da je izgrađena nova crpna stanica kod Žeželjevog mosta, koja je koštala više od osam miliona evra, a prilikom njene izgradnje najavljeno je da će kompletni severni kanalizacioni sliv grada biti obezbeđen u slučaju ovakvih vremenskih nepogoda.

“Posle mnogobrojnih skandala, uništavanja kulturnog nasleđa i devastiranja komunalnih preduzeća, sad se ponovo pokazalo koliko zaista vrede gromoglasno reklamirane investicije SNS-a u gradsku infrastrukturu. Neverovatno je s koliko se bahatosti garnitura na vlasti odnosi prema novcu građana Novog Sada i koliko je dosad straćeno na radove lošeg kvaliteta, koruptivne radnje i zapošljavanje podobnih kadrova”, ocenili su u saopštenju.

Dodali su da građani svakoga dana nailaze na nove dokaze koliko je novosadska lokalna vlast nesposobna, nekompetentna i korumpirana i zbog čega je važno da bude smenjena što pre, na narednim lokalnim izborima.

(Autonomija)