Skip to main content

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je KRIK osuđen zbog vesti u kojoj su pominjali Gašića

Info 30. maj 2023.
< 1 min čitanja

Tadašnji direktor BIA, a danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, tužio je KRIK u maju 2021. za povredu časti i ugleda

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je istraživački portal KRIK osuđen zbog vesti sa suđenja na kome se spominjao tadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić, objavio je danas taj portal.

Apelacioni sud ocenio je da sudija Nataša Petričević Milisavljević, koja je ranije osudila KRIK, nije jasno utvrdila da li su novinari pogrešili, odnosno da li su istinito preneli da su na suđenju pušteni prisluškivani razgovori u kojima se čulo da je Gašić „na kazanu“ kod kriminalca, kao i da li su dobro protumačili značenje tog izraza.

Tadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije, a danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, tužio je KRIK u maju 2021. za povredu časti i ugleda zbog vesti sa suđenja u kojoj je spomenut.

KRIK je podsetio da su njihovi novinari preneli sadržaj prisluškivanih razgovora sa suđenja kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki, u kojima jedan od optuženih kaže da Jotić ne mora da brine za svoju bezbednost jer je „Gašić kod njega na kazanu“.

(Beta)