Skip to main content

Apel novopazarskih NVO: Neophodna nam je pomoć svih građana i institucija

Građani 30. jun 2020.
< 1 min čitanja

Novopazarske organizacije civilnog društva i mediji apelovali su na sve koji su u mogućnosti učine sve da trenutna situacija sa pandemijom covida 19 u tom gradu što brže, lakše i sa što manje žrtava bude prevaziđena.

“Apelujemo na nadležne državne organe, institucije i službe da hitno preduzmu i sprovedu sve mere za zaštitu zdravlja građana i građanki Novog Pazara, da obezbede sva neophodna medicinska sredstva i ljude potrebne zdravstvenim ustanovama u našem gradu. Takođe, pozivamo ih da istinito, jasno i blagovremeno informišu javnost o svemu što je i može biti od značaja za suzbijanje zla koje nas je zadesilo, a sve u cilju sprečavanja širenja dezinformacija i panike”, ističe se u saopštenju.

Organizacije su apel uputile i predstavnicima političkih partija da sva svoja politička, ideološka i druga neslaganja i konfrontacije sklone na stranu i da zajedničkim snagama i uticajem na nadležne organe i institucije učine sve da građani pobede “u ovoj najtežoj bici u bližoj istoriji grada”.

“Takođe, pozivamo ih da se javno obrate svojim članovima, simpatizerima i podržavaocima porukama koje će uticati na smanjenje političkih i drugih podela koje sada dodatno i sa nesagledivim posledicama mogu da štete svim građanima”, poručuje se u saopštenju.

Organizacije su pozvale i sve političke subjekte, organizacije, akademsku zajednicu, kao sve građane da pruže punu podršku lekarima i drugom medicinskom osoblju koji u nemogućim uslovima rizikuju svoje zdravlje i živote lečeći zaražene i obolele od ove opake bolesti.

Saopštenje su potpisali Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, KC “Damad”, Urban-In, Akademska inicijativa “Forum 10”, NVO “Reper”, Slađana Novosel, novinarka “Danasa”, Portal A1, Snews, Radio 100 plus, novinari Katarina Radović i Eldin Ćorović i FreeMedia.

(Autonomija)