Skip to main content

Antić priznao grešku „Koridora“ prilikom seče na Šodrošu

Vojvodina 01. jul 2022.
< 1 min čitanja

JP „Koridori Srbije“ napravilo je „proceduralnu grešku“ kada je u pitanju seča stabala na Šodrošu kao deo pripreme za izgradnju novog mosta, priznao je direktor ovog preduzeća Aleksandar Antić, prenosi portal 021.rs.

Reagujući na vest koju je objavio portal VOICE, u kojoj se navodi da preduzeće „Vojvodinašume“ nije bilo obavešteno o planiranom početku radova na Šodrošu, Antić navodi da to „jeste greška, ali isključivo proceduralna“, piše 021.rs.

„Mi zaista jesmo, na katastarskoj parceli 7386/7, omogućili našem izvođaču radova da izvrši seču određenog broja stabala. Ukazano nam je od strane ‘Vojvodinašuma’ da bi u proceduralnom smislu trebalo prethodno da obavestimo njih koji gazduju tim delom do privođenja tog zemljišta nameni i mi smo naravno to obustavili. To zemljište niti je šumsko zemljište niti je šuma. Reč je o gradskom građevinskom zemljištu. ‘Vojvodinašume’ upravljaju tim delom dok se to zemljište ne privede nameni. Mi smo samo preskočili segment da ih obavestimo o toj okolnosti a to je posledica pre svega naše greške“, kaže Antić.

Dodaje da je jedan broj stabala posečen, a da će dalju seču nastaviti upravo „Vojvodinašume“, te da će sva posečena stabla, uključujući i ona koje je posekao izvođač radova po nalogu „Koridora“, biti predata JP „Vojvodinašume“.

U vezi sa aktivistima koji kampuju na Šodrošu kako bi sprečili dalju seču, Antić navodi da „uvek ima onih koji osporavaju određene segmente projekta, ali to nas prati kroz istoriju“, kao i da ne može svakom projektu da bude aplaudirano.

(021/N1, Foto: VOICE)