Skip to main content

ANDREJ NIKOLAIDIS: Vlada ne vodi ekonomsku politiku, nego hibridni rat protiv Crne Gore

Stav 05. мар 2023.
2 min čitanja

Mozak specijalne operacije koja se sprovodi u Crnoj Gori je u Beogradu i Moskvi. Srce te operacije je Demokratski front.

Ivan Vuković, još uvijek gradonačelnik Podgorice, saopštio je da je Vlada Crne Gore u januaru ove godine na investicije potrošila samo 400 hiljada eura. Za isti period, Glavni grad je investirao 1,4 miliona.

Jasno; trošak na investicije nije trošak, nego ulaganje. U investicije se ulaže. Neke od investicija se vrate, neke ne. Tako se radi kada želiš razvoj: ulažeš jer očekuješ dobit. Čak i da bi stagnirao, moraš ulagati. Iako je stagnacija iluzija: u biti, ili se rasteš ili padaš. Ova vlada, međutim, samo troši. Zato što je cilj ove vlade pad. I ona na padu prilježno radi.

Vlada Crne Gore ne vodi ekonomsku politiku, nego hibridni rat protiv Crne Gore. Cilj Vlade nije fizičko uništenje Crne Gore, nego njena transformacija iz države u teritorij, razaranje svih kohezivnih faktora crnogorskog društva i anihilacija crnogorske ekonomije.

Vlada izabrana glasovima takozvanog suverenističkog bloka, čije krhotine aktivno učestvuju u destruktivnoj politici vlade, (auto)okupaciona je sila čiji zadatak nije tek kontrola teritorija Crne Gore, već zakucane u „Srpski svet“, nego i promjena demografskih, kulturoloških i ekonomskih parametara tog teritorija.

Ekonomski plan je jednostavan: sve uništiti i prodati vlasnicima iz Srbije i, manjim dijelom, Albanije. Nikakvi zapadni investitori nisu poželjni i neće ih ni biti.

Vlada troši na vlastito održavanje i na plate za partijsku vojsku koju je razmjestila „po dubini“ Države. Svaki rat, pa i hibridni, skup je. Zato se vlada zadužuje.

Svaki rat, pa i hibridni, stvara novu klasu pobjednika. Kada sve bude završeno, dio krupnog kapitala koji je bio lojalan DPS-u biće lojalan Srpskom svetu. Dio bogatstva biće oduzet „Milovim biznismenima“ i predat u ruke novoj klasi, koja će novcem održavati politički projekat u kojem će centralna figura u svakom slučaju biti Demokratski front – bilo tako što će držati poluge vlasti po dubini, bilo tako što će sjesti u fotelje predsjednika i premijera.

Mozak specijalne operacije koja se sprovodi u Crnoj Gori je u Beogradu i Moskvi. Srce te operacije je Demokratski front. U analogiji Ukrajina – Crna Gora, URA je Wagner grupa.

Njihova politika dovela je do toga da je Andrija Mandić, Putinov i Vučićev kandidat, čovjek koji je koliko juče bio toliko nepopularan da je, da ne bi rastjerivao birače, iznajmljivao čovjeka koji je glumio da je lider Mandićevog vlastitog političkog pokreta, danas pred pobjedom na izborima u Crnoj Gori.

Što rekli KUD Idijoti: glupost je neuništiva.

(CdM, Foto: Gradski.me)