Skip to main content

Ana Oreg: Skupljanje potpisa podrške Vulinu u Novom Sadu je ruganje građanima

Info 16. jul 2023.
< 1 min čitanja

"Ovo tiho pretvaranje Srbije i Vojvodine u ispostave međunarodnog kriminala i ruskog malignog uticaja moramo sprečiti po svaku cenu”

Predsednica vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) i republička poslanica Ana Oreg (Anna) ocenila je danas kao “ruganje građanima” to što je u Novom Sadu organizovano prikupljanje potpisa na peticiju podrške direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, nakon što su mu SAD uvele sankcije zbog sumnji na međunarodnu trgovinu drogom i oružjem, i bliske veze sa Putinovim režimom.

“Neverovatno je koliko ova vlast više nije u stanju da prikrije svoju mafijašku prirodu i strukturu. Ne znamo da li je Ministarstvo pravde Srbije pokrenulo postupak međunarodne pravne pomoći u vezi sa informacijama da je Aleksandar Vulin učesnik u trgovini drogom i oružjem. Ne znamo ni da li je tužilaštvo započelo predistražni postupak”, navela je Ana Oreg u saopštenju za javnost.

Dodala je da je Novi Sad grad koji je poznat po idealima slobode, mira i tolerancije i navela da “u njemu ne želimo javne manifestacije podrške kriminalizovanoj državi”.

“Smatramo nedopustivim da je Vulin i dalje na čelu BIA, kao što smo sa nevericom dočekali i osudili njegov izbor na tu poziciju. Ovo tiho pretvaranje Srbije i Vojvodine u ispostave međunarodnog kriminala i ruskog malignog uticaja moramo sprečiti po svaku cenu”, poručila je Ana Oreg.

Građani su juče u centru Novog Sada potpisivali peticiju podrške Vulinu, što je organizovala stranka čiji je predsednik, Pokret socijalista.

(Autonomija, Foto: MC)