Skip to main content

Ana Oreg (PSG): Miroviću, da li imate problem što se ruši zgrada u kojoj radite

Info 13. јан 2023.
< 1 min čitanja

Republička poslanica i predsednica Pokrajinskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Ana Oreg uputila je danas otvoreno pismo pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću u kojem ga je upitala da li ima problem s tim što je, prilikom izgradnje podzemne garaže u blizini, oštećena zgrada Skupštine Vojvodine.

Ana Oreg je pozvala Mirovića da se oglasi povodom krivične prijave koju su pojedine opozicione partije podnele zbog toga što je, prilikom izgradnje podzemne garaže, oštećena zgrada vojvođanskog parlamenta.

“Gospodine Miroviću, kada ste već, sticajem okolnosti, na poziciji na kojoj ste – prozborite neku i na ovu temu. Kada već Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine koji takođe radi u ovoj zgradi čiji su delovi zabranjeni za upotrebu, ne oseća nilkakvu potrebu da reaguje”, navela je Ana Oreg.

Ona je podsetila da je opozicija podnela krivičnu prijavu zbog toga što građevinska dozvola za projekat izgradnje podzemne garaže nije izdata u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, bez kompletirane dokumentacije, bez saglasnosti Zavoda o zaštiti spomenika kulture.

“Nama je sasvim jasno da nećete progovoriti, jer je Vaš manir da se ne oglašavate na teme koje su značajne za javnost, u kojima trpi javni interes, a kulturna dobra, zaštićeni spomenici kulture se žrtvuju u ime dobrobiti vaših ortaka u biznisu, a onda se to krsti progresom”, kazala je Ana Oreg.

Optužila je Mirovića da zaobilazi  teme od suštinskog značaja za dobrobit građana Vojvodine, kao što je neusvajanje Zakona o finansiranju Vojvodine.

(Autonomija, foto: PSG)