Skip to main content

Ana Lalić: Veći je patriotizam imati kabinu na Štrandu nego igrati kolce u plićaku u Paraliji

Vojvodina 04. мар 2024.
< 1 min čitanja

"U pitanju je urbanističko iživljavanje i politička osveta lokalnih vlasti građanima"

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić izjavila je da je inicijativa o izgradnji verskog objekta Srpske pravoslavne crkve ispred novosadskog kupališta Štrand „osveta“ Srpske napredne stranke (SNS) građanima dela grada Liman, u kojima SNS tradicionalno osvaja najmanji broj glasova na izborima.

„U pitanju je urbanističko iživljavanje i politička osveta lokalnih vlasti građanima Limana, koji su ih, kao grupe građana, pobedili na izborima za Savete mesnih 2021. godine, i gde SNS uvek ima najlošije rezultate. I oni su rešili da se obračunaju sa Limancima“, navela je Ana Lalić u Dnevniku TV Nova.

Podsetila je da su nakon poraza SNS-a na izborima za Savete mesnih zajednica Limani bili „naprasno“ išarani srpskim trobojkama.

„A sada planiraju da izgrade crkvu na ulasku u gradsko kupalište. Da li je crkvi mesto tamo gde se ljudi šetaju u japankama, kupaćim kostimima, sa šlaufima…? Veći je patriotizam imati kabinu na Štrandu nego igrati kolce u plićaku u Paraliji“, kazala je Ana Lalić.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, ona je kazala da je SNS već počeo sa dovođenjem glasača u Novi Sad i prijavljivanjem na razne adrese, uključujući i fudbalske stadione.

(Autonomija, foto: Aleksandar Kamasi)