Skip to main content

Ambasador Srbije u Sloveniji zbog Vučićevih izjava pozvan na „raport“

Info 24. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Očekujemo da Srbija djeluje u duhu europskih vrijednosti koje brani"

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova u Ambasadi Srbije u Ljubljani. Povod su izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića protiv Slovenije nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Slovenije Tanja Fajon riječi srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvala je uvredljivim i neprihvatljivim, zbog čega su odlučili pozvati srbijanskog otpravnika poslova da ih objasni.

„Tražimo objašnjenje, ispriku, to nije u duhu ni dobrosusjedskih ni prijateljskih odnosa“, rekla je nazvavši Vučićeve riječi neistinitima.

Kako je dodala, ne zamišlja dobru saradnju ako neko izađe s takvim uvredljivim riječima i vrijeđa cijeli narod.

„Očekujemo da Srbija djeluje u duhu europskih vrijednosti koje brani“, rekla je na marginama sastanka zajedničkog odbora Slovenija-Koruška.

Vučić je u utorak rekao da je Srbija upala u zamku koju su joj postavili SAD, Švicarska i Slovenija: „Kad je kasnila sjednica Vijeća sigurnosti, pitao sam se o čemu se radi, ali onda smo shvatili da su se to dogovorili s Amerikancima, Slovencima i Švicarcima. Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi.“

(Radiosarajevo.ba, Foto: A. K.)