Skip to main content

Ambasada SAD: Dodikovo bahaćenje ne menja činjenicu da RS nije država

Jugoslavija 15. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD i član Predsedništva BiH izjavio da prisluškuju američkog ambasadora u BiH, ali i niza drugih izjava. Dodikovo ponašanje su nazvali bahatim.

„Ono što govorimo privatno je isto što i javno, SAD ostaju privržene suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i odgovorićemo na svaku destabilizujuću, antidejtonsku aktivnost. Sva ta bahaćenja gospodina Dodika ne mogu da promene temeljnu činjenicu da Republika Srpska nije država. Ona je jedan od dva entiteta BiH. Njegovo zalaganje za ‘Samostalnu Srpsku u BiH’ ne štiti RS ni njene stanovnike, već se kocka sa njihovom budućnošću“, navode iz Ambasade SAD u BiH.

Podsetimo, član Predsedništva BiH Milorad Dodik je u sredu na skupu u Brčkom kazao da prisluškuje američkog ambasadora Majkla Marfija.

„I mi njih sada slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće pre samo pet-šest godina. Nisi smeo pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi“, rekao je Dodik.

(N1, ilustracija: Klix.ba)