Skip to main content

Aleksić: U petak svi ispred skupštine, protest do ispunjenja zahteva

Info 14. maj 2023.
2 min čitanja

"Moraju da budu smenjeni članovi Saveta REM, da budu oduzete nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi"

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane da u petak, 19. maja dođu na protest ispred Skupštine Srbije, koji će trajati do ispunjenja svih zahteva ili dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne kaže da će svi zahtevi biti ispunjeni, prenela je Narodna.

„Nema povlačenja, jer je to pitanje iznad politike. Moraće da ispune zahteve, jer Srbija ne pripada njima. Moraju da budu smenjeni članovi Saveta REM, da budu oduzete nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, da budu zabranjeni štampani mediji koji promovišu nasilje i kriminal i da ostavke podnesu ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor BIA Aleksandar Vulin“, rekao je Aleksić televiziji N1.

On je ocenio da je to pitanje iznad politike i da je to pitanje života – „ili će zahtevi biti ispunjeni i nešto ćemo uspeti da promenimo ili će se Vučić i premijerka Ana Brnabić kliberiti na Instagramu i podsmevati se celoj Srbiji koja je ustala zbog nezapamćene tragedije i dva masovna ubistva“.

Aleksić je istakao da ispunjenje zahteva zavisi i od toga koliko će se građana okupiti ispred Skupštine i dodao da će se na sednici parlamenta u četvrtak i petak raspravljati i o ostavci Gašića, kao i da očekuje da će se raspravljati i o smenjivanju članova Saveta REM, kao i o formiranju anketnog odbora koji bi utvrdio okolnosti masovnih ubistava i utvrdio odgovornost.

Navodeći da je siguran da će Vučić „pre smeniti celu Vladu i da će do kraja braniti Pink, Hepi i REM i da zato poziva na kontramiting i organizuje „miting protiv protesta protiv nasilja“, kako bi zaštitio svoju vlast, Aleksić je rekao da je Vučiću i njegovom režimu vlast važnija od života.

Upitan o Vulinovoj odgovornosti, Aleksić je odgovorio da je masovni ubica iz Mladenovca bio „poznat državnim organima““i da je njegov otac imao arsenal oružja i podlegao je bezbednosnoj proveri srpskih službi bezbednosti koje nisu uradile ništa, jer su „svi raspoloživi kapaciteti BIA usmereni na praćenje opozicionih političara“.

Na pitanje o raspisivanju izbora, Aleksić je odgovorio da su zahtevi protesta i raspisivanje izbora dve različite stvari.

„Može Vučić da raspisuje izbore kolikog god hoće, ali nema odustajanja dok se ne ispune zahtevi. Mi smo opozicija i želimo izbore, ali zahtevi moraju biti ispunjeni“, rekao je Aleksić.

(FoNet, Foto: N1)