Skip to main content

ALEKSANDAR RADOMAN: Zvona na uzbunu

Stav 23. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Dužni smo pružiti otpor"

Śećate li se Otvorenog Balkana? Ideja promovisana kao platforma saradnje u regionu, slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala, ma insan bi pomislio – nova EU na Balkanu. Samo okrenuta naglavačke.

Svo nasljeđe propale platforme Otvorenog Balkana, a to je opet samo nešto proširena varijanta koncepta Srpskog sveta, danas vidimo na djelu kroz prelivanje govora mržnje i kampanje za odstrijel slobodomislećih intelektualaca i novinara u Srbiji i Crnoj Gori.

Slobodni protok mržnje i crtanja meta nacionalno/vjerski/ideološki nepodobnima, e to vam je danas političko nasljeđe Otvorenog Balkana, smućkano u laboratorijama BIA-e, Beogradske patrijaršije i SANU.

Zato su progon Aide Ćorović, zastrašujuća fašistoidna kampanja protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić, etiketiranje Milivoja Bešlina, krivične prijave protiv Balše Kneževića i Draška Đuranovića, krivični postupak protiv pisca Sretena Vujovića, paljenje lutke Andreja Nikolaidisa ili prekršajni postupak protiv Bobana Batrićevića – slike istog zlokobnog rukopisa koji je prije samo tri decenije uzrokovao 4 rata, genocid, etnička čišćenja i više od 100000 ubijenih i nestalih te milione raseljenih.

Danas ideologija krvi i tla, što je Vučićevi mediji i zarobljene institucije normalizuju na sva zvona, kuca na njihova, a śutra će zakucati i na vrata svih koji odbiju marširati u stroju.

Toj povampirenoj zločinačkoj ideologiji dužni smo pružiti otpor! Zato u utorak u 8:30 svi kojima je stalo do vrijednosti slobodnoga društva trebaju biti ispred Suda za prekršaje u Podgorici i snažno poručiti: smrt fašizmu!

(Portal Analitika)