Skip to main content

AKV: Lažni pozivi da se ne učestvuje na protestu

Info 20. мар 2023.
< 1 min čitanja

"Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine doneo je prošle nedelje odluku da organizuje protest zbog učestalih napada na advokate i zakazao ga za sutra, 21. mart, u podne, ispred zgrade novosadskog suda"

Advokatska komora Vojvodine (AKV) prenela je danas poziv advokata Božidara Beronje upućen tom udruženju, kojim se upozorava na manipulacije pozivom na protestno okupljanje zakazano za sutra.

Kako se upozorava u tom dopisu, neko je u ime Beronje na mailng listu advokata poslao mail u kome se navodi da poziva kolege da ne prisustvuju protestu koji organizuje AKV jer su napadači na njega privedeni.

„Želim da istaknem da nisam sačinio navedeni mail, da ne koristim tu mail adresu i da je sadržaj istog potpuno neistinit a moji lični podaci su zloupotrebljeni“, naveo je Bewronja.

Dodao je da je o navedenom mejlu obavestio „i organe MUP-a“.

A u tom mejlu, za koji Beronja tvrdi da je lažan, između ostalog stoji da povod napada na njega „nema veze sa obavljanjem advokatske profesije“, kao i da se on politizuje.

Podsetimo, Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine doneo je prošle nedelje odluku da organizuje protest zbog učestalih napada na advokate i zakazao ga za sutra, 21. mart, u podne, ispred zgrade novosadskog suda.

Kako je navedeno u toj najavi, protest organizuju povodom do sada nerešenih slučajeva napada na advokate, kao i najnovijeg slučaja fizičkog napada na novosadskog advokata Božidara Beronju.

(Autonomija, foto: AKV)