Skip to main content

Aktivisti u Novom Sadu oštetili štand fondacije kapetana Dragana

Info 15. okt 2021.
< 1 min čitanja

Aktivisti su danas u centru Novog Sada oštetili štand na kojem fondacija ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, zvanog “kapetan Dragan” prikuplja potpise za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, koji je u atentatu ubio premijera Srbije Zorana Đinđića.

“Oni imaju naredbu Aleksandra Vučića da promovišu ovakve stvari. Kao građani, bitno je da kada vidimo ovakvu stvar jasno tome kažemo ‘ne’, jer je reč o osobi koja je kršila zakon, koja je trovala našu decu, koji je radio za Zemunski klan, prodavao narkotike, trgovao ljudskim organima i ubio premijera Srbije, a naši sudovi su ga za to osudili. Da bi se suprotstavili u životu različitim stavrima i problemima, potrebno je da imate stav i da imate…”, rekao je aktivista Brajan Brković.

On i još dvojica aktivista su potom izvadili kokošja jaja iz džepa, prišli štandu, razbili jaja na njemu i oštetili štand.

“Ovako se bori protiv fašizma, Novi Sade. U Novom Sadu fašizam ne prolazi. Zemunski klan – nikad!”, poručio je Brković, koji je snimak te akcije objavio na svom profilu na Tviteru.

On je bio član Stranke slobode i pravde, ali je napustio tu partiju jer ga nije podržala kada je u novosadskom naselju Liman, na mnogobrojnim trobojkama koje su iscrtane u tom kraju grada nakon što su na izborima za mesne zajednice nezavisni kandidati pobedili kandidate koje je podržavala Srpska napredna stranka, ispisao nazive afera koje je proizvela aktuelna vlast u Srbiji.

(Beta, foto: printscreen)