Skip to main content

Aktivisti SSP delili letke podrške Slovacima iz Begeča

Vojvodina 31. окт 2021.
< 1 min čitanja

Aktivisti novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) danas su akcijom podele letaka na kojima je pisalo “Niste sami” podržali sugrađane u mestu Begeč, kojima su protekle nedelje upućene pretnje na nacionalnoj osnovi.

Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Begeču stiglo je preteće pismo u kome se Slovacima iz tog mesta daje rok od par meseci da se isele.

“Podsećamo da je dugogodišnje tolerisanje, a često i podsticanje nacionalne, verske, rasne i zavičajne netrpeljivosti dovelo do toga da se ovakvi nemili događaji dešavaju i u Vojvodini – poslovično tolerantnoj sredini, čiji su narodi živeli u slozi i harmoniji čak i u najtežim trenucima naše recentne istorije”, saopštio je SSP.

Osudili su taj i sve slične incidente jer svi “neodoljivo podsećaju na toliko puta viđene scenarije iz kojih profitiraju jedino kreatori totalitarnih sistema”.

Naše društvo je obolelo i pokazuje sve simptome i odlike fašističkih režima u kojima se veoma lako s reči prelazi na dela, a potom i tela. Naši građani, bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i zavičajnu pripadnost, uvek mogu da računaju na našu podršku. Nikada nećete biti sami”, poručili su aktivisti SSP-a.

(Autonomija)