Skip to main content

Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirali most Gazela u Beogradu

Info 26. авг 2023.
< 1 min čitanja

Blokada je planirana do 22 časa

Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirali su danas oko 14 časova most Gazelu kod centra Sava nastavljajući tako svoju borbu protiv nedavno usvojenog zakona o planiranju i izgradnji.

Predstavnik udruženja Ne damo Jadar članice SEOS Zlatko Kokanović izjavio je agenciji Beta „da je zakon sraman i da omogućava rasprodaju i poklanjanje teritorije Srbije“.

Prisustvuje više desetina aktivista ekoloških organizacija, za sada nema incidenata, a okupljeni propuštaju kola sa malom decom.

Istakli su nekoliko srpskih zastava, zastavu sa natpisom „Ne damo Jadar“, kao i transparent sa natpsiom „Inicijativa za opstanak poljoprivrednika“.

Među prisutnima su i neki od predstavnika protesta Srbija protiv nasilja, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta i Biljana Stojković.

Blokada je planirana do 22 časa, a u blizini nema uniformisanih policajaca, koji su na stotinak metara, ali je očito veći broj policije u civilu.

Večeras u 19 časova planiran je i protest Srbija protiv nasilja na kojem će se šetati do zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

(Beta, foto. printscreen/N1)