Skip to main content

AEM: Stručne službe AEM-a će razmotriti prilog emitovan na PINK-u

Jugoslavija 27. avg 2022.
< 1 min čitanja

Stručne službe AEM-a će razmotriti prilog emitovan na TV PINK, a koji se odnosi na izvještavanje o tragediji koja se dogodila na Cetinju, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije na Tviteru.

“Posebno apelujemo na sve medije da poštuju profesionalne standarde i vode računa da objavljuju samo provjerene informacije uz eliminisanje rizika od objavljivanja senzacionalističkih informacija”, navode u objavi.

Povodom priloga na Pinku reagovao je danas funkcioner DPS-a Mihailo Anđušić.

“Da li Agencija za elektronske medije može da reaguje povodom bolesnih priloga jutarnjeg programa Pink M televizije?”, upitao je danas Anđušić.

“Kontinuirano trovanje javnosti sa prilozima, morbidnim dezinformacijama povodom tragedije na Cetinju.

Ako već neko uživa u ovim formatima ili mora da ih gleda, crnogorska javnost ne mora!”, napisao je Anđušić na Tviteru.

Skandalozna emisija na Pinku: Spekulisali o tragediji na Cetinju, sve je prikazivano i u Crnoj Gori

Na srpskoj televiziji Pink jutros je, u emisiji “Novo jutro”, ‘upriličen’ sadržaj koji je, u najmanju ruku, skandalozan.

Naime, jedan od ključnih segmenata emisije predstavljao je dio pod nazivom – “Ekskluzivno: Otkrivamo pravi razlog masakra na Cetinju o kojem svi ćute”.

Detalje i ‘informacije’ koje su iznošene tokom emisije, iz očiglednih razloga, nećemo iznositi, tek treba naglasiti da je malo reći kako je sve bilo krajnje neprofesionalno i zapanjujuće.

Program su, posredstvom televizije Pink M, mogli pratiti i gledaoci u Crnoj Gori.

Podsjetimo, u tragediji koja se na Cetinju dogodila 12. avgusta, Vuk Borilović ubio je 10 i ranio šest osoba, nakon čega je i sam ubijen. Za razliku od medija u Crnoj Gori, koji su dominantno poštovali etičke standarde u izvještavanju, u susjedstvu je bilo prilično drugačije, a jutrošnja emisija možda je i vrhunac takvog ‘pristupa’.

(Antena M / Portal Analitika, Foto: Screenshot)