Skip to main content

Predstavništvo Vojvodine u Briselu od oktobra

Info 30. јун 2011.
< 1 min čitanja

Upravni odbor Fonda „Evropski poslovi“ Vojvodine predložio je danas da predstavništvo Vojvodine u Briselu bude svečano otvoreno tokom održavanja evropske nedelje gradova i regiona „Open dejs“ (Days), sredinom oktobra 2011. godine.
Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine Vojvodine, članovi UO Fonda zaključili su da je u toku rešavanje svih neophodnih tehničkih pitanja s obzirom na to da su, usvajanjem potrebnih dokumenta, stvoreni uslovi za otvaranje predstavništva Vojvodine u okviru Misije Srbije pri Evropskoj uniji.
„Imajući u vidu da je potrebno još izvesno vreme za rešavanje svih tehničkih uslova, iniciramo i očekujemo da predstavništvo Vojvodine u Briselu bude svečano otvoreno tokom održavanja evropske nedelje gradova i regiona „Open Days“, odnosno sredinom oktobra meseca 2011. godine“, rekao je predsednik UO Fonda Šandor Egereši.
Egereši je najavio i da svečano otvaranje „Vojvodina European Office“, kako će glasiti zvaničan naziv predstavništva Vojvodine u Briselu, predstavlja rezultat višegodišnjih napora i zalaganja pokrajinske administracije, institucija i pojedinaca koji su prepoznali veliki značaj i potrebu da pokrajina bude prisutna i lobira za svoje, ali i za interese cele Srbije, u administrativnom centru EU.
Direktor Fonda „Evropski poslovi“ Predrag Novikov rekao je da se u procesu otvaranja predstavništva u Briselu vode aktivne pripreme i konsultacije sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i izrazio uverenje da će sva tehnička pitanja u narednom periodu biti uspešno rešena.

(Autonomija)