Skip to main content

Podrška nastavnika i saradnika univerziteta u Srbiji studentskim protestima

Info 24. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Tražimo da se ponište izbori održani 17. decembra"

Grupa profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu podržala je studentske proteste. U tekstu podrške koji je javnosti uputila Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) zahteva se poništavanje izbora održanih 17. decembra i poručuje da onaj “ko krade izbore, krade budućnost”.

U tekstu se ističe da su falsifikovanje biračkih spiskova, prijavljivanje nelegalnih prebivališta i izborni inženjering “skandalozni pokušaj vlasti da nam još jednom oduzme državu”, ali i “mnogo više – zdravu pamet i poslednje ostatke samopoštovanja”.

“Ako dozvolimo ovu izbornu krađu bićemo poniženi i pokoreni, pokazaćemo da nemamo snage da se borimo za sebe i za svoju decu. Zato stojimo uz naše studente koji na ulicama Beograda brane osnovno pravo građana – pravo na izbor”, poručili su profesori u tekstu podrške.

Oni su naveli da studente na fakultetima uče da budu slobodni građani, da misle svojom glavom i da se bore za bolje društvo, te da su zato sada sa njima.

“Zato tražimo da se ponište izbori održani 17. decembra, da se urede birački spiskovi i izbori ponove pod ravnopravnim uslovima. Od tih zahteva se ne sme odustati! Ako odustanemo, biće ovo poslednji izbori u Srbiji”, upozorili su nastavnici i saradnici Univerziteta u Beogradu

MASA je pozvala ostale kolege i koleginice da daju podršku protestima svojim potpisom na sledećem LINKU.

(Autonomija)