Skip to main content

Đukić-Dejanović: Nacrt deklaracije posle konsultacija

Autonomija 31. мар 2010.
2 min čitanja

sdjdejanovic.jpgPredsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas u Kragujevcu da će posle sutrašnjih konsultacija u Skupštini Srbije biti napravljen nacrt deklaracije o osudi zločina nad Srbima tokom rata u Jugoslaviji.

„Zakazala sam konsultacije za četvrtak u 11 sati sa članovima Kolegijuma, odnosno sa svim potpredsednicima, šefovima poslaničkih grupa“, rekla je Đukić Dejanović agenciji Beta i dodala da će potom biti napravljen nacrt te deklaracije koja će biti upućena poslaničkim grupama.

Đukić-Dejanović koja je danas posetila Univerzitet u Kragujevcu, rekla je da se nada da će Skupština Srbije „vrlo brzo“ doneti deklaraciju o osudi zločina nad Srbima u Jugoslaviji.

Predsednica Skupštine je navela da „najveći broj poslanika i građana Srbije smatra da Skupština kao najviše zakonodavno telo treba da u ime države i građana osudi sve zločine“.

„Ocenili smo da je dobro da idemo u dva koraka. Da prvi bude onaj zločin koji je po broju zaista takav da ga treba izdvojiti i na kraju da bi svet ocenio naš odnos prema svim žrtvama, ali to ne minimizira ni jedan drugi zločin niti potrebu da se istraži i preduzmu sve sankcije za sve zločince, zapravo, i to ćemo iskazati kroz novu deklaraciju“, rekla je ona.

Na pitanje da li je stav Jedinstvene Srbije uticao na to da treba da se donese Deklaracija o osudi zločina nad Srbima, Đukić-Dejanović je rekla da „su na to svi uticali“ prosto se, kako je navela, u parlamentu sluša glas svakog poslanika, kao predstavnika građana.

Đukić-Dejanović i ministar prosvete Žarko Obradoviće su dans posetili Rektorat Univerziteta u Kragujevcu gde će u 11 časova prisustvovati potpisivanju Protokola o saradnji tog i Univerziteta u Nišu i Prištini čije je sedište u Kosovkoj Mitrovici.

(Beta)