Skip to main content

23. Festival uličnih svirača – Gradić fest: Odabrani izvođači sa konkursa

Kultura 03. јул 2023.
< 1 min čitanja

"Umetnici različitih profila, muzičari, akrobate, performeri nastupiće na brojnim punktovima"

    Festival uličnih svirača – Gradić fest i ove godine biće održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 24. do 26. avgusta.

    Kako najavljuju organizatori, umetnici različitih profila, muzičari, akrobate, performeri nastupiće na brojnim punktovima 23. izdanja festivala.

    Ove godine, dodaje se, lokalna, novosadska scena imaće predstavnike različitih žanrova i stilova.

    „Od klasičnih uličnih izvođača poput benda The Bad Week koji svira na ulicama Novog Sada, do debitantskog nastupa Sanje Bunjevac koja uz muziku kombinuje i elemente performansa. Osim njih nastupiće The White Feathers, Monohrom, Vis Delfini, Rišan Dorna i Marko Kaćanski“, dodaju iz Festivala.

    Na uličnim punktovima festivala nastupiće i beogradski izvođači: A.N.D.R. x Retrospektiva, El Duende bend, Aleksa Danić, Swingsi, Tankman, kao i Transndance sastav koji kombinuje „bucket druming“ i teški sint zvuk što ih čini retkim izdankom elektronske ulične scene u Srbiji.

    Posetioci će na ulicama Gradića moći da vide i bend Tri mrske trske, kikindski bend LaLa, Perkašns, Ivan Jegdić, Bobi i Robi, Dejanie iz Makedonije, ZAR.

    Tu je i Bubnjarska skupina RitmOS iz Osijeka, zatim Nikola Ulemek, Ansambl „Arodisi“, Divna Forest i kvartet Pneuma.

    Za izbor učesnika koji su se prijavili na konkurs 22. Festivala uličnih svirača – Gradić fest, zadužen je umetnički žiri u sastavu: selektorka domaćeg programa Jana Katić Čolević, multimedijalni umetnik i programski urednik Festivala uličnih svirača Aleksandar Carić i novinarka i urednica Sanja Macut.

    Osim izvođača koji su odabrani putem konkursa, na festivalu će nastupiti i regionalni i domaći umetnici po pozivu koji će biti naknadno objavljeni.

    Svi programi će i ovog puta biti potpuno besplatni za posetioce.

    (Autonomija, foto: Zoran Jesić)