Skip to main content

ŠEKI RADONČIĆ: Povratak na mjesto zločina

Stav 05. нов 2022.
2 min čitanja

"U mrkloj noći 1. novembra 2022. brutalnom likvidacijom postojećeg crnogorskog Ustava planirana je, za početak, likvidacija M.Đ., a u konačnici likvidacija Crne Gore"

Nakon što je, 16. oktobra 2016. godine, propao nasilni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori u režiji ruskih agenata, DF-a i SPC ovih dana svjedočimo sofisticiranom pokušaju ustavnog puča u Crnoj Gori.

Sa istim logističarima, igračima i idelozima. I istim ciljem: Crnu Goru obezglaviti i svesti na tvorevinu koja nije u stanju da funkcioniše kao država. Te je kao takvu treba staviti pod Putinov kišobran i pripojiti Vučićevoj Srbiji.

Kao i u noćnim satima, 16. oktobra 2016. godine, kada je i fizički trebalo likvidirati Mila Đukanovića, u mrkloj noći 1. novembra 2022. brutalnom likvidacijom postojećeg crnogorskog Ustava planirana je, za početak, likvidacija M.Đ., a u konačnici likvidacija Crne Gore. Da se ne lažemo.

Ne želeći da kršim prezumpciju nevinosti lidera DF-a, osuđenih na po pet godina zatvora, prvostepenom presudom zbog pokušaja terorizma, odnosno državnog udara, nemoguće je ne primijetiti da se stari Putinov dvojac našao u glavnoj ulozi i u ustavnom pokušaju državnog udara u Crnoj Gori.

Vidjeli smo: Četnički Vojvoda i „Bred Pit u pokušaju“ vrhunski su odigrali svoje role. U predstavi koju su vrhunski režirale Putinove i Vučićeve službe.

Glasno su zborili, gromoglasno rovarili i posao završili.

A da će se se ovaj monstruozan scenario ostvariti objelodaniće Andrija Mandić 7. januara 2019, nakon što se, na marginama susreta Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, zajedno sa Milanom Kneževićem susreo sa ruskim carem. Podsjećanja radi, to je bilo onda kada je Putin usred Beograda odlikovao Vučića ordenom Aleksandra Nevskog. A Vučić od prvelike sreća i prejakih reflektora umalo kolabirao.

Neki dan kasnije, po dolasku u Podgoricu, Vučićevim avionom, Andrija Mandić je na konferenciji za novinare saopštio nešto što ukazuje da aktuelni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori nema veze sa odlaganjem parlamentarnih izbora zbog navodnog straha da će Evropa sad uzeti glasače ruskoj koaliciji u crnogorskom parlamentu. Već da se radi o sprovođenu plana ukidanja atributa crnogorske državnosti, koji je Putin nacrtao i saopštio liderima DF-a na tom sastanku.

Evo što je izjavio Vojvoda Mandić:

„Treba da uradimo ono što smo čuli Milan i ja iz usta najvećeg političara današnjice, predsjednika Rusije, koju je takvu poruku prenio meni i Milanu kada smo ga nedavno sreli u Beogradu, a mi želimo da je prenesemo građanima Crne Gore: „Samo izdržite! Ovo je sve trulo. Ovo će vrlo brzo da se uruši.“

I urušilo se. Ne zato što je sve bilo toliko trulo, već prije svega što su ruska čizma i srpska sablja udruženim snagama udarili na Crnu Goru. I što se DF vratio na mjesto zločina.

Jurišnici su, dakle, ostali isti: Demokratski Front + URA i Brat Dritan. Iza kojih su Vučićevi specijalci, SPC i njeno svještenstvo.

Suma sumarum: 2016. godine Crnu Goru su spasili Bog, zavjerenik-pokajnik Mirko Velimirović kada je prijavio da će se „zlo desiti“, i crnogorski državni organi predvođeni specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem.

No, ovog puta nema ni Mirka Velimirovića, ni specijanog državnog tužioca, koji neće, bar kako sada izgleda, pokrenuti istražni postupak postupak protiv pučista u svilenim jaknama i kapotima. Ogrnutim zastavom velike Srbije.

Crnu Goru, dakle, mogu samo spasiti njeni građani. Glasačkim listićima ili mirnim demonstracijama i protestima protiv loše i izdajničke vlasti.

Živi bili pa vidjeli.

(CDM, foto: Gradski portal)