Skip to main content

Petrović: Nove nadležnosti APV u junskom rebalansu budžeta?

Autonomija 04. мај 2009.
< 1 min čitanja

dragoslav-petrovic.jpgŠef vladajuće poslaničke grupe “Za evropsku Vojvodinu” u pokrajinskoj skupštini Dragoslav Petrović izjavio je juče za naš list da postoji plan da poslanici razmatraju rebalans budžeta za ovu godinu na skupštinskoj sednici 20. maja, ali da ima izgleda i da se ta tema ipak odloži za prvu polovinu juna. Tako bi, veruju u vojvođanskoj administraciji, finansijski mogle da budu planirane i obuhvaćene nove nadležnosti Pokrajine.
Podsetimo, reč je o novim ingerencijama po slovu budućeg zakona o nadležnostima Vojvodine i novog statuta APV, koji će na republičkom nivou vlasti, prema najnovijim dogovorima, biti usvojeni do kraja juna. Međutim, sličnih najava da će zakon i statut biti usvojeni bilo je i ranije, nekoliko meseci unazad, ali se nisu obistinile.
Inače, da bi u vojvođanski budžet bile uračunate i nove nadležnosti Pokrajine, biće potrebno izmeniti i predloženi statut Vojvodine, kako su to i najavili vojvođanski zvaničnici. Ali dok kreatori i zagovornici statuta Vojvodine tvrde da te izmene neće biti suštinske, opozicija je uverena da će se upravo to desiti i da je to dokaz ispravnosti njihovih kritika predloga ovog akta.
(Dnevnik)