Skip to main content

Dačić kao vladika

Izdvajamo 12. окт 2011.
< 1 min čitanja

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da bi lidera socijalista i ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića trebalo posebno odlikovati što je Srbiju vratio u devedesete.

Komentarišući činjenicu da je Dačić u poslednjih nedelju dana dobio dva priznanja – od gradonačelnika Jagodine za otkazivanje Parade ponosa a od vladike Filareta orden Belog anđela, on je odgovorio:

“Za ono što radi dobio je malo priznanja i odlikovanja. Potrebno je posebno ga odlikovati i za podizanje barikada prema Evropi i vraćanje Srbije u devedesete. Dačić još samo nije vladika, a lepo pristaje uz mitraljesca Filareta, Pahomija i još mnoge vladike”.

Drašković je za Novi magazin rekao i da se crkva u Srbiji sve više udaljava od Hrista i pretvara u političku organizaciju.

Dodaje i da ne očekuje tužbu zbog odavanja državne tajne jer je izneo u javnost podatke sa skupštinskog Odbora za bezbednost koji su bili u suprotnosti sa zvaničnom verzijom dešavanja na severu Kosova koja je tih dana promovisana u medijima.

“Trebalo bi me optužiti jer sam rekao samo istinu koju su naše službe saopštile skupštinskom Odboru za bezbednost, a istina je u Srbiji državna tajna”, ističe on.

Lider SPO-a kaže da treba priznati stvarnost da je Kosovo izgubljeno još za vreme Miloševića i da je sada potrebno prihvatiti Ahtisarijev plan i tražiti garancije EU za njegovu primenu.

“Ne sme biti crvenih linija u srpskoj politici. Sve mora biti podređeno interesima naroda i države, a sada su ti interesi: Srbija u Evropskoj uniji i sva evropska prava i garancije za srpski narod i našu duhovnu baštinu na Kosovu”.

(Novi magazin)