Skip to main content

Zrenjaninska biblioteka izdala Antologiju priča o ravnici Ilije Tucića

Kultura 14. мар 2023.
< 1 min čitanja

Knjiga „Na kraju početka“ simbolično zaokružuje desetogodišnji stvaralački ciklus i sadrži osamdeset najlepših priča iz pet prethodnih knjiga

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ objavila je antologiju priča Ilije Tucića, „Na kraju početka“ u okviru svoje izdavačke delatnosti.

Knjiga „Na kraju početka“ simbolično zaokružuje desetogodišnji stvaralački ciklus i sadrži osamdeset najlepših priča iz pet prethodnih knjiga.

lija Tucić,novinar i književnik, čitavu deceniju putuje kroz ravnicu i piše kratke priče po kojima je prepoznatljiv brojnoj čitalačkoj publici.

Objavio je knjige „Čelobašte“, „Male vojvođanske priče“, „Čudo u Čibu“, „Priče ravnice“, i “Priče iza firange”, od kojih su neke zbog velikog interesovanja čitalaca doživele ponovljena izdanja.

Ilija Tucić diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Radio je kao novinar i urednik u listu „Dnevnik“, na: RTV Vojvodina, Radio Dunavu, TV Panonija, TV Apolo, TV BAP. Urednik je i autor „Vojvođanskog magazina“ u kojem je objavio preko 300 tekstova.

(Danas, foto: GNB Zrenjanin)