Skip to main content

Zoran Vuletić: Srpsko društvo nesposobno da se prene iz izmaštane prošlosti

Info 16. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Čestitamo Sloveniji na svim uspesima koje je postigla nakon što je utekla od Srbije"

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je da je jučerašnja poseta predsednice Slovenije Nataše Pirc Musar društvu u Srbiji pokazala „kako je to imati skromnog i razumnog predsednika i političara, koji ne preti, ne busa se u prsa, ne laže, ne vređa i koji poštuje novinare“.

„Čestitamo Sloveniji što je sposobna da bira takve kao što je Nataša Pirc Musar. Čestitamo Sloveniji na svim uspesima koje je postigla nakon što je utekla od Srbije, što je po drugi put članica Saveta bebednosti, što je najčistija zemlja na svetu i što ima prijateljski odnos prema Srbiji, ovakvoj kakva je i sa predsednikom koji je takav kakav je“, poručio je Vuletić u saopštenju za javnost.

On je istakao da je podrška Slovenije Srbiji dragocena, ali da postoji bojazan da dolazi delom i iz sažaljenja prema nesposobnosti srpskog društva da se prene iz izmaštane prošlosti i „mitova koji se nikada nisu zbili, iz bolesnih snova o sanjanim ofanzivama kojima nije doraslo“.

„Tužno izgledamo svima kada zaostatak za svetom kompenzujemo uspesima Jokića i Đokovića dočekom na travnjacima, kako bismo se makar malo ogrejali o uspehe koji nam fatalno nedostaju“, naveo je Vuletić.

Predsednik GDF-a ukazao je da, pošto Srbija ništa nije naučila iz JUL/SPS/SRS afera poput čuvene ,,afere pauk’’, danas ponovo imamo situaciju da predsednik Aleksandar Vučić javnost „časti pobedom na Kosovu hapseći zalutale kosovske policajce“.

Kome trebaju ovakve pobede? Odgovor ćemo videti kroz ispunjenje američkog zahteva da se hitno puste uhapšeni, kao i zahteva Brisela za hitnim sastankom Vučiča i Kurtija“, poručio je Vuletić.

(Autonomija)