Skip to main content

Zoran Vuletić: Bezumlje nad Jarinjem uz podršku Rusije

Info 27. sep 2021.
< 1 min čitanja

Građanski demokratski foruma (GDF) upozorio je danas da jučerašnje nadletanje dva aviona srpske avijacije nad granicom sa Kosovom i Metohijom, povodom višednevne napetosti zbog automobilskih tablica, predstavlja „čin potpunog bezumlja i dokaz nesposobnosti sadašnje vlasti da se nosi sa problemima koje je spska vlast devedesetih stvorila, a sadašnja ih produžava“.

„Prisustvo ministra odbrane Nebojše Stefanovića i načelnika Generelštaba generala Milana Mojsilovića, ali još više ruskog ambasadora Bocan Harčenka i izaslanika ruske vojske generala Aleksandra Zinčenka, nagoveštava najgore slutnje o čemu razmišlja politički vrh Srbije i Rusije. Nema sumnje da oružje kojim se već nekoliko godina zvecka oko Kosova, neko ima nameru da upotrebi i tako ne samo Srbiju i Kosovo, već ceo Balkan i mnogo više od toga gurne u sunovrat“, ističe se u saopštenju za javnost predsednika GDF-a Zorana Vuletića.

Vuletić je ocenio da su hukom borbenih aviona raspršene i „lažne priče o tome kako Aleksandar Vučić brine o stabilnosti Srbije i Balkana i o Srbima na Kosovu i Metohiji“.

Građanski demokratski forum najoštrije je osudio takvo ponašanje srpskih vlasti i ruske diplomatije, ukazujući da ono ni najmanje ne doprinosi rešavanju trenutene situacije na Jarinju, niti na Kosovu uopšte.

Demonstriranje sile samo pogoršava odnose i doprinosi sukobu koji se može proširiti u regionu, a uz moćne saveznike na obe strane. Sve se to dešava zbog nesposobnosti vlasti i frustracije potisnutim osećajem odgvornosti za posledice politike devedesetih“, ocenjuje se u saopštenju.

(Autonomija, foto: Medija centar Beograd)